Policy

Policy Policy

Notice pursuant to the requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”)

Dear Donors,

Under the PDPA, there are various requirements that regulate the processing of your personal data as an individual. It informs you of your rights under the PDPA, including actions you may take to exercise such rights and its consequences, and in particular:-

  1. That we, Ikano Corporation Sdn Bhd (IPC Shopping Centre), collect your personal data directly from the Happiness to Homes donation;
  2. Your personal data is collected for the “Happiness to Home” (“CSR Program”);
  3. You have the right to access and correct your personal data once given;
  4. Your personal data may be disclosed to an elected agency for processing;
  5. Your personal data will be used for the CSR Program, including, to communicate with you, issue tax exemption receipt to you, provide products and/or services to you, respond to your enquiries or complaints, identify you (including publishing your name and photograph) when you donate to the CSR Program.
  6. The personal data given is required for the CSR Program. If your entry is incomplete, we cannot provide certain services to you, such as issuing a tax exemption receipt;
  7. We will keep and process your personal data in a secure manner.
    We will provide and implement appropriate security safeguards to ensure your personal data will not be misused and to prevent any unauthorised processing of your personal data.
  8. Our Personal Data Privacy Policy is available on our website here.
  9. If there are changes to your personal data, or if you wish to make inquiries or give feedback, please contact 03-7730 0333.

Notis Di Bawah Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) kepada peserta

Penderma yang dihormati,

Di bawah PDPA, terdapat beberapa syarat yang mengawal pemprosesan data peribadi anda sebagai individu. Ia memaklumkan anda tentang hak-hak anda di bawah PDPA, termasuk tindakan yang boleh diambil oleh anda untuk melaksanakan hak-hak tersebut dan akibatnya, dan secara khususnya:-

  1. Bahawa kami, Ikano Corporation Sdn Bhd (IPC Shopping Centre), mengumpul data peribadi anda daripada pendermaan anda kepada kempen derma Happiness to Homes;
  2. Data peribadi anda dikumpul untuk Kempen “Happiness to Homes” (“Program CSR”);
  3. Anda mempunyai hak untuk mengakses dan membetulkan data peribadi anda;
  4. Data peribadi anda mungkin dikongsi dengan agensi yang dilantik untuk tujuan pemprosesan;
  5. Data peribadi anda akan diguna untuk program CSR, termasuk, untuk berkomunikasi dengan anda, menghantar resit pelepasan cukai kepada anda, memberikan produk dan / atau perkhidmatan kepada anda, memberi respons kepada pertanyaan atau aduan anda, mengenal pasti anda (termasuk menerbitkan nama anda dan gambar) apabila anda menderma kepada Program CSR;
  6. Data peribadi yang diminta adalah wajib untuk pendermaan program CSR, dan jika maklumat yang diberikan tidak lengkap, kami tidak akan dapat memberikan perkhidmatan tertentu, seperti menghantar resit cukai pelepasan kepada anda; dan
  7. Kami akan menyimpan dan memproses data peribadi anda secara selamat. Kami akan menyediakan dan melaksanakan perlindungan keselamatan yang sesuai untuk memastikan data peribadi anda tidak akan disalahgunakan dan untuk mengelakkan sebarang pemprosesan data peribadi anda yang tidak dibenarkan.
  8. Polisi Privasi Data Peribadi kami boleh didapati di sini.
  9. Sekiranya terdapat perubahan kepada data peribadi anda atau sebarang pertanyaan atau ingin memberi maklum balas, anda boleh berhubung dengan kami melalui 03-7730 0333.
All donations are tax deductible and tax exemption receipts
will be provided by HOPE worldwide Malaysia.
X